Kinderwerk

Het kinderwerk “de Spoorzoekers” is een belangrijke schakel in de werking van onze gemeente. Het ondersteunt families door samen met hun kinderen het spoor van God te volgen in de Bijbel en in de wereld rondom hen.

Met de Spoorzoekers brengen we de Bijbelse boodschappen in functie van de leeftijd en de leefwereld van de kinderen. Dit doen we op een recreatieve en moderne wijze zodat de kinderen aangemoedigd worden om de Heer te willen volgen en iedereen over Hem te willen vertellen. De volgende leeftijdsgroepen bestaan:

Spoorzoekers1

Op zondag beginnen ouders en kinderen de dienst samen. Na het zingen van een aantal liederen, gaan de kinderen naar hun eigen lokaal. Hier krijgen en bespreken ze een Bijbelverhaal op hun niveau. Dan volgt een creatieve verwerking van het verhaal door tekenen, knutselen of door het spelen van een spel.

Naast het bijbelonderwijs organiseren wij elk jaar een aantal gerichte activiteiten voor de Spoorzoekers. De uitwerking kan van jaar tot jaar variëren, maar houdt meestal het volgende in:

Spoorzoekers2

Dankzij deze projecten leren de kinderen op een ontspannen manier om projecten met God en voor God te ondernemen. Ze versterken hun onderlinge vriendschapsbanden en vormen zo een stevige basis om samen te groeien in het Woord van God.

 
Kinderen zijn een geschenk van de Heer,
de vrucht van de schoot is een beloning van God
Psalm 127:3-5